mobile-logo

Floatglas

Het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur.

De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel (gamma : klaar, brons, grijs, groen,licht blauw en donker blauw). Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten voor de bouw, binnen – en buitenhuisdecoratie, de automobiel – en gespecialiseerde industrie.

Voordelen:

  • Transparant, strakheid, stabiliteit, aanblik, bescherming in het algemeen.
  • Omgevormd tot tal van architecturale beglazingen (dubbel, gehard, gelaagd, gecoat) biedt het bescherming tegen klimatologische omstandigheden als regen en wind, koude en te grote zonnewarmte, lawaai, thermische en mechanische schokken, aanvallen, vuur, enz.
  • Het is tevens het basisproduct voor verscheidene decoratieve beglazingen (alle typen spiegels, glazen meubilair, gezeefdrukt of gezandstraald glas, enz).
  • Het is het basisproduct voor een hele reeks industriële toepassingen.

Toepassingen

Bouw en architectuur: alle projecten van luchthavens tot dierentuinen.
Binnen- en buitenhuisdecoratie en design (meubilair, scheidingswanden, balustrades, deuren, displays, plafonds, badkamers, keukens, atriums, daken, gevels, enz).
Automobiel – en transporttoepassingen (windschermen, zij – en achterramen, spiegels, enz).
Specifieke industriële toepassingen (LCD-schermen, medische en huishoudapparaten, enz).

Kan ik u ergens mee helpen?

Ook interessant voor u

Interieurglas

Keuken achterwanden

Glazen deuren